Activiteiten EHBO

Nieuws van de EHBO-vereniging Philippine

Ieder jaar worden er in Philippine verschillende evenementen georganiseerd. Eén van de eisen van de Gemeente is dat deze evenementen voorzien dienen te worden van een aantal EHBO-ers.

Helaas zien wij onze groep vrijwilligers die bij evenementen lopen stilletjes aan kleiner worden en we willen natuurlijk dat we alle evenementen van onze hulp kunnen blijven voorzien.

We willen dan ook een verzoek aan u (de inwoners van Philippine) richten om over te gaan tot het volgen van een EHBO-cursus, zodat ook u ingezet kunt worden bij een evenement hier in Philippine.

Niet alleen voor evenementen zijn EHBO-ers nodig; ook u als inwoner kunt een beroep op ons doen in geval van nood. 

Door de steun van een aantal ondernemers en ook uw steun zijn wij drie jaar geleden overgegaan tot de aanschaf van een nieuwe AED. In Philippine hangen nu dus twee AED’s  die ingezet kunnen worden bij een reanimatie.

Natuurlijk hopen wij deze niet te moeten gebruiken, maar als het nodig is, staan we voor u klaar. Dit najaar zal er bij de Kaaie ook een AED worden opgehangen. Dan is Philippine “Hartveilig”, wat wil zeggen dat er altijd binnen 6 minuten een AED ter plaatse kan zijn.

Wilt u zelf kunnen reanimeren en het gebruik van de AED leren? U kunt bij ons hiervoor een cursus volgen, voor slechts € 20,00. Wilt u een volledige EHBO-cursus (incl. reanimatie en AED) volgen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Bij voldoende belangstelling starten wij dit najaar een nieuwe cursus. De kosten voor deze cursus zijn € 150,00. Heeft u interesse in het volgen van een cursus reanimatie met AED of een volledige EHBO-cursus, geef u dan op bij onze secretaris; Anita Neijt, a.j.neijt@hetnet.nl.

Wilt u ons jaarlijks financieel ondersteunen, dan is uw donatie welkom op ons rekeningnr. NL81RABO0142114073. Wij bedanken u vast bij voorbaat.