Activiteiten vereniging tot Behoud van de Historie van Philippine

Een nieuwe quiz van de Vereniging met de lange naam

Onze quiz van vorig jaar in dit Activiteitenoverzicht was waarschijnlijk te moeilijk, want niemand had alle vragen goed. Daarom een herkansing: 

1. In welk jaar is de katholieke kerk in Philippine in brand geschoten?

2. Wat was de verste reis die je vroeger vanuit Philippine zonder overstappen  met de tram kon maken?

3. Waar was het laatste “echte” postkantoor in Philippine?4. Welke Koningin bezocht ooit Philippine: Wilhelmina, Juliana, Beatrix, Maxima ?5. Waar was het laatste douanekantoor: aan de grens bij de Posthoorn of in het dorp Philippine?        

Als u alles weet, bent u vast lid van de vereniging met de lange naam: de Vereniging tot Behoud van de Historie van Philippine. Als u op minder dan vier vragen het antwoord weet, moet u eigenlijk snel lid worden. Dat kost slechts € 20,= per jaar. Daarvoor krijgt u dan jaarlijks ons fraai uitgegeven Jaarboek van ca. 100 pagina’s. U krijgt ook toegang tot diverse interessante activiteiten zoals de jaarvergadering met boeiende sprekers en de ledenreis. Onder de inzenders die alle vragen goed hebben worden vijf jaarboeken en één gratis lidmaatschap van een jaar verloot:  www.historiephilippine.nl

Door lid te worden helpt u onze vereniging ook om jaarlijks de twee plechtige herdenkingen in ons dorp te organiseren. Op 4 mei om 19.00 uur de dodenherdenking bij het Canadezenmonument aan de Isabellasluis en op 12 augustus om 19.00 uur bij het monument aan de Zandstraat voor de slachtoffers van het neerstorten van een Britse Blenheim bommenwerper in de Tweede Wereldoorlog. Wij hopen dat u het net als ons een erezaak voor ons dorp vindt om de herinnering aan de oorlogsslachtoffers levend te houden. Geïnteresseerd? Kijk eens op onze website:  www.historiephilippine.nl. Daar vindt u ook mooie foto’s van oud-Philippine. Op de site staat ook  hoe u zich kunt aanmelden als lid. 

Tijdens de Mosselfeesten staan we met een stand in de Protestantse Kerk in de Emmastraat.  En …… ???? Op de Open Monumentendag  8 september a.s. zorgen wij er voor dat u de historische bunkertjes aan de Olmendijkweg kunt bezoeken op de door onze vereniging in samenwerking met het Gidsenteam Zeeuws-Vlaanderen georganiseerde wandeltocht. U bent van harte welkom.

Oh ja, als u zelf nog interessant materiaal heeft (foto’s, documenten, voorwerpen, ….): wij zijn altijd geïnteresseerd voor ons archief. U hoeft niets aan ons cadeau te doen (mag wel natuurlijk), want als we uw foto’s mogen scannen of  fotograferen, uw voorwerpen fotograferen dan houdt u alles in bezit, maar wordt de kennis gedeeld.

En als u mooie verhalen heeft, maar opschrijven moeilijk vindt of daar geen tijd voor heeft, dan komen we graag bij u langs.

Vereniging Behoud Historie Philippine