Historie

bootje

Eind jaren 80 besloot de toenmalige gemeente Sas van Gent, dat er in Philippine behoefte was aan een lokatie waar het verenigingsleven in Philippine gebruik van kon maken, dit ter vervanging van het tot dan toe gebruikte gebouw “ de Meerpaal “

In samenwerking met de familie Wiskerke is “ de Kaaie “ tot stand gekomen. In de achterliggende jaren hebben er vele activiteiten plaatsgevonden, van St. Nicolaas tot Carnaval en van Toneel tot activiteiten van de plaatselijke Ondernemers, waarbij we zeker ook de vrolijke noten van St. Cecilia niet mogen vergeten.

In 2010 heeft de gemeente het pand overgenomen van de familie Wiskerke met de bedoeling hierin alle activiteiten van het verenigingsleven in Philippine een plaats te geven in het gebouw “ de Kaaie “ . Na een grondige opknapbeurt en de nodige aanpassingen is het gebouw in 2013 wederom in gebruik genomen en kan men trots zijn op het behaalde resultaat.

Het bestuur van de stichting Beheer Welzijnsaccommodaties Philippine heeft besloten op basis van dit verleden en de bekendheid die de Kaaie in Philippine had en heeft, de naam van het gebouw niet te wijzigen. “ De Kaaie “ heeft echter nog een achtergrond als naam. Waar Philippine nu tot ver over onze lands- en provinciegrenzen bekend is om zijn mosselen en de Philippiense wijze van bereiding, zo was Philippine in het begin van de vorige eeuw ook al bekend om zijn Philippiense mosselen zelfs tot in Parijs aan toe. De vele Philippiense mosselvissers brachten hun mosselen in het haventje van Philippine aan wal pal naast ons gemeenschapscentrum.

Het is duidelijk we staan met ons gebouw letterlijk op de oude kade van Philippine en ook die historie willen we zeker bewaren met de naam de Kaaie !