Kinderactiviteiten

Sinterklaas 2023

De Sint heeft vanuit Spanje laten ween dat hij op zaterdag 18 november een bezoek zal brengen aan Philippine.

Zet dit al vast in je agenda

We willen hier graag de ruimte geven voor onderstaande oproep!

NOSTALGIE….

Weet u het nog… zo’n 20 jaar geleden gingen de kinderen uit Philippine na schooltijd naar het SKW om te handwerken, technica-10, pergamano, muziekles van juf Noortje, kantklossen, timmeren, modelbouw en ga zo maar door…

Wat is hier nog van over???

Alleen op dinsdagavond is het nog timmerclub voor de jeugd met momenteel 1 jongeman die hier komt timmeren.

Zonde toch???

Wat is er gebeurd… geen kinderen dus geen les of geen les dus ook geen kinderen. Het bekende kip en ei verhaal.

Tijd om het tij te keren, maar hoe?

De BSO wil graag gelegenheid geven om naschools activiteiten te kunnen volgen, maar… dan moeten er wel vrijwilligers zijn die deze activiteiten met de kinderen willen gaan doen.

Dus aan u de oproep; heeft u tijd en zin om een aantal lessen van uw hobby door te geven aan de kinderen, laat het dan weten aan Anita. Zij zal verder contact met de BSO opnemen om dit te bewerkstelligen.

Op 28 december is er al activiteitendag in de planning om op basisschool Laureyn de kinderen en hun ouders kennis te laten maken met de verschillende verenigingen.

U kunt hier dan ook aan deelnemen.

En laat u nu niet weerhouden om te zeggen; ik wil me niet vastleggen. Al is het maar een 4-tal lessen op een jaar; ieder kind zou toch in de gelegenheid moeten zijn te leren knutselen, zoals dit jaren geleden ook gebeurde.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst… en in de toekomst worden handige handjes goud waard.

Kijk eens in uw al dan niet (drukke) agenda of er een gaatje is om kinderen uit Philippine aan handige handjes te helpen.

Anita Neijt a.j.neijt@delta.nl