Activiteiten vereniging tot Behoud van de Historie van Philippine

Zoals we elke dag zien, horen en beleven gaat er nogal eens een stukje erfgoed verloren. Daarom is het goed zo af en toe eens even terug te kijken naar het verleden en meer bepaald naar het eigen verleden.

Als je in Philippine woont of er geboren bent is natuurlijk de Vereniging tot Behoud van de Historie van Philippine (kortweg VBHP) de aangewezen plaats om die zoektocht te beginnen. Natuurlijk kent iedereen de verhalen van vroeger over de vissershaven en de vroegere vesting, maar hoe zag het er uit en hoe mooi moet het geweest zijn, dat weten weinigen.

De VBHP probeert deze kennis van vroeger te vergaren en zo veel mogelijk te delen, want onze geschiedenis is te mooi om vergeten te worden. Hoe meer we  van onze geschiedenis weten, hoe meer we kunnen delen, want naast fysiek behouden van de historie, is dat het doel van onze vereniging.

Dat delen doen we door het organiseren van lezingen, fiets- en wandeltochten met uitleg door gidsen, herdenkingen en digitaal via onze website. Dan hebben we ook de Mosselfeesten en Openmonumentendag om informatie te delen.

Dit najaar willen we onze leden en andere belangstellenden nog enkele lezingen en een stadsbezoek aanbieden.  

We kijken uit naar de viering van “De vrede van Parijs”, 700 jaar Zeeland in 2024, met  overbrenging van de “couffre” van het Assenede Ambacht naar het Hulst-er Ambacht. 

In 2024 herdenken we dat het 80 jaar geleden is dat we bevrijd zijn van het Duitse juk.

Een jaarlijks hoogtepunt blijft toch wel het jaarboek, dat elk lid aan het eind van  het jaar, net voor de Kerst, in de bus krijgt. Dit fraai uitgegeven boek met mooie verhalen en schitterende foto’s telt jaarlijks minstens 80 bladzijden.

Als het lezen van het voorgaande uw interesse voor onze vereniging heeft opgewekt en u wenst ons te steunen dan kunt u dit doen door lid te worden van onze vereniging .

Dit kost slechts € 20,00 per jaar. U helpt hiermee onze vereniging in stand te houden en steunt hiermee het behoud van Philippines historie, maar u doet er vooral uzelf een groot plezier mee. Kijk voor meer informatie op onze website: info@historiephilippine.nl
Daar vindt u o.a. mooie foto’s van oud-Philippine.
Op de site staat ook hoe u zich kunt aanmelden voor het lidmaatschap.

Natuurlijk zijn we nog altijd op zoek naar interessante materialen zoals foto’s, documenten, voorwerpen, schilderijen, enz. Wij zijn altijd geïnteresseerd om ons archief uit te breiden.

U hoeft niets aan ons cadeau te doen (mag wel natuurlijk), als we uw foto’s mogen scannen of  fotograferen, of uw voorwerpen fotograferen, dan houdt u alles in eigen bezit, maar wordt toch de historische kennis ervan gedeeld. Als u mooie verhalen heeft, maar opschrijven moeilijk vindt of daar geen tijd voor heeft, dan komen we graag bij u langs.

Kijk voor meer informatie ook eens op onze website. www.historiephilippine.nl

Contact opnemen met ons secretariaat via info@historiephilippine.nl of persoonlijk met één van onze bestuursleden.